نرم افراز ایتبس توسط شرکت آمریکایی ACI طراحی و انتشار میشود که در طی سال ها نسخه ها و ورژن های متفاوتی را عرضه کردنند که طی این روند این نرم افزار تبدیل به نرم افزار راحت تر برای کاربران آن شده.
نرم افزار ایتبس بر خلاف اتوکد احتیاج به دیتا و اعداد دارد که بتواند محاسبات را انجام دهد و دارای محدودیت ورژن در باز کردن فایل ها می باشد به صورتی که نمیتوان یک فایل را در ورژن های مختلف باز کرد به همین دلیل سازمان نظام مهندسی هر شهر یک ورژن از نرم افزار را ملاک عمل قرار میدهد که مهندسان آن شهرستان با آن نسخه و ورژن محاسبات خود را انجام دهند که اگر کار و پروژه شما برای بررسی به نظام مهندسی رفت مسئولان سازمان بتوانند فایل شما را باز کرده و چک کنند.
نظام مهندسی تهران از دو ورژن ایتبس 2016 و ورژن 9.7.4 استفاده میکنند.
نرم افزار ایتبس با آپدیت های خود قابلیت ها و فضای بهتری را در دسترس مهندسان قرار میدهد اما به دلیل محدودیت ورژن که توضیح داده شد امکان استفاده از ورژن های بالاتر محدود تر میشود.
نرم افزار ایتبس شامل چندین مرحله میباشد:
معرفی و دیتا دادن به نرم افزار
مدل سازی
تحلیل، طراحی
خروجی حاصل از طراحی
مسلما نرم افزار ایتبس مانند هر نرم افزاری منوها و ایکن های متفاوتی دارد که باید با تک تک آنها آشنا شد ولی در اینجا چند نکته کلیدی در خصوص این آیکن ها به شما عزیزان داده میشود تا یادگیری این نرن افزار برای شما آسان شود.
منوی Edit
همانطور از که از اسم آن مشخص می باشد برای ویرایش و ادیت کردن مدل سازی در نرم افزار ایتبس می باشد بنا بر این زمانی که شما در مدلسازی احتیاج به ادیت ترسیمی داشتین مسلما باید در این قسمت دنبال ایکون مربوطه برگردید.
منوی View
برای نمایش دادن جهت های مختلف و نماهای مختلف مدل در حال طراحی می باشد.
منوی Define
یکی از مهم ترین قسمت های نرم افزار می باشد که برای دیتا و پیش فرض دادن به نرم افزار می باشد و میتوان در آن هر آنچه که احتیاج می باشد به نرم افزار معرفی کرد. دیتا هایی مانند نوع مصالح ، مقاطع و …. که در طول طراحی مورد استفاده می باشند.
منوی Draw
این ابزار هایی برای ترسیم و مدل سازی مورد استفاده قرار میگرد و به همراه منوی EDIT دستورات قدرمند برای مدلسازی هر سازه پیچیده ای را امکان پذیر میکند.
منوی Select
برای انتخاب کردن از این گزینه استفاده می شود که در ایتبس بر خلاف اتوکد که با کلیک کردن و به سمت راست و چپ کشیدن موضوعات انتخاب میشدند، در ایتبس میتوان هر قسمت را جداگانه انتخاب کرد مانند انتخاب تیر ها ، سقف ها و …. به صورت جداگانه و حتی در طبقات مختلف به راحتی و سرعت بالا که برای انجام اینکار باید تمرین و تکرار باشد تا بتوان با دقت و به درستی انجام شود.
منوی Assign
که به معنای اختصاص دادن می باشد برای اختصاص دادن هر چیزی به سازه می باشد که مهم ترین آنها اختصاص دادن بار ها و مقاطع و مشخصات آنها به سازه می باشد.
البته منوها و ایکن ها ایتبس بسیار زیاد هستند ولی همین نگاه و دید دسته بندی شده به منو های آن یادگیری نرم افزار را با سرعت بسیار بالاتری امکان پذیر میکند.