معرفی ستون بتنی در نرم افزار ایتبس

تعریف مقاطع بتنی در نرم افزار ایتبس

بعد از تعریف کردن مصالح مورد نیاز به نرم افزار که شامل بتن، فولاد و میلگرد ها می شود، مورد بعدی تعریف مقاطع می باشد که برای تعریف مقاطع وارد منوی Define قسمت Section Properties می شویم.

 

etabs

 

 

Define/ Section Properties/ frame Section

 

در نرم افزار ایتبس المان های خطی و سطحی داریم که المان های خطی (Frame Section) شامل تیر ها و ستون ها می باشد.

 

etabs

 

مقاطع ای که وجود دارند مقاطع پیش فرض نرم افزار می باشند که برای ما کاربردی ندارد و می بایست پاک شوند و مقاطع مورد نیاز به نرم افزار وارد شوند.

Import

گزینه Import برای زمانی می باشد که مقطعی ساخته شده است و شما می خواهید آن را به نرم افزار وارد کنید که برای مقاطع بتنی کاربردی ندارد و بیشتر برای مقاطع فولادی از آن استفاده می شود.

Add New Property

برای ساختن مقطع جدید از گزینه Add New Property استفاده می شود که با صفحه زیر رو به رو می شوید.

 

etabs

 

در این قسمت مقاطع فولادی و بتنی با شکل های مختلف نمایش داده می شود که می توانید آنها را انتخاب کنید و مقطع مورد نیاز خود را بسازید.

ازآنجایی که ما قصد ساخت ستون بتنی را داریم در قسمت concrete باید مقطع خود را انتخاب کنیم،اگر خوب دقت کنید ما چهار شکل مقطع در بخش بتنی به صورت پیش فرض داریم.از آنجایی که بیشتر ستون ها ی بتنی به صورت مستطیلی هستند گزنیه  rectangular Section    استفاده میکنیم.

با انتخاب گزینه مورد نظر صفحه ای مانند شکل زیر برای شما نمایش داده میشود.

 

etabs

 

property nam

در قسمت property name   نام مقطع را وارد مکنیم،توجه کنید این که چه نامی برای مقطع مورد نظر در نظر بگیریم کاملا بستگی به خود شما دارد.بعضی همکاران از حروف بزرگ لاتین به ترتیب ابعاد ستون ها استفاده میکنند و بعضی ها در کنار حروف شماره میلگرد را هم وارد میکنند و بعضی ها ابعاد دقیق ستون را به عنوان نام ستون در نظر میگیرند.انتخاب کاربردی ترین نام برای ستون ها موضوعی است که بر اثر تجربه خواهید آموخت.

قسمت بعد متریال مربوط به مقطع بتنی باید به درستی انتخاب شود ،در صورتی که  چند نوع بتن با مقاومت یا مشخصات متفاوت در قسمت  متریال تعریف کرده باشین باید در اینتخاب این قسمت دقت کنید.

بقیه موارد تغییر نمیکند تا به تعیین طول و عرض ستون میرسیم.

Depth

 به معنی عمق ستون میباشد.

Width

به معنی عرض ستون میباشد.

توجه کنید که اینکه کدام قسمت را طول یا عرض ستون در نظر بگیریم تاثیری در طراحی ما نداردو هنگام رسم ستون جهت قرار گیری ستون که افقی باشد یا عمودی مشخص میشود و قابل تعیین است.پس توجه کنید که نیازی نیست در این خصوص وسواسی داشته باشین.

 

*برای کاربردی بودن مقاطع می توانید از ابعاد ستون هایی که معمار در پلان معماری قرار داده است استفاده کنید.

Reinforcment

در قسمت Reinforcment گزینه modify را بزنید، با زدن این گزینه وارد صفحه ای مانند شکل زیر میشوید.

 

etabs

 

design  type

در  این قسمت مشخص میشود که مقطعی که ما استفاده میکنیم برای تیر ها یا ستون های بتنی می باشد.

Reber material

در این بخش شما باید نوع میلگرد های طولی و عرضی را مشخص کنید که از چه نوع میلگردی استفاده شود .

Longitudinal bars

نوع میلگرد های طولی که باید از نوع A111  انتخاب شود.

Confinement bars

نوع میلگرد عرضی که باید از نوع A11  انتخاب شود.

 

Reinforcement configuration

در این قسمت نوع هندسه مقطع تعریف میشود که ما در قسمت اول که قصد انتخاب مقطع را داشتیم هندسه مستطیلی را انتخاب کردیم و به صورت خودکار این انتخاب در اینجا هم مشخص میشود.

 

Confinement bars

Ties: خاموت مستطیلی

Spirals:خاموت مارپیچی

در صورت انتخاب مقطع مستطیلی خاموت دورپیچ برای آن انتخاب میشود.

Chcek/design

مشکل بنفش شدن ستون ها در ایتبس

این قسمت قابل اهمیت مباشد زیرا که جهت طراحی شما را مشخص میکند زمانی که حالت design را انتخاب میکنید نرم افزار از میان مقاطعی که شما تعریف کرده اید بهینه ترین مقطع را برای ستون شما در نظر میگیرد یکی از بازخورد های این انتخاب این است که احتمالا تمام ستون ها بنفش میشوند.این گزینه خیلی کاربردی نمباشد و معمولا طراحان از این گزینه جهت طراحی استفاده نمیکنند چرا که نرم افزار مسایل اجرایی که باید همیشه مد نظر طراح باشد ار نمیتواند ببیند و متناسبا مقاطع مناسبی انتخاب نمیکند.

بنابر این بهتر است همیشه در حالت Chcek  باشد.

 

Longitudinal bars

در قسمت Longitudinal bars   شما میتوانید به راحتی  نوع و تعداد میلگرد های طولی در هر جهت مقطع و همچنین کاور ستون را مشخص کنید .

برای تعریف میلگرد های مقطع به ابعاد ستون توجه کنید طوری که اگر مقطع 40×60 داشتید در عرض آن 4 میلگرد و در طول آن 6 میلگرد قرار دهید. با این روش تمامی بند ها و ضوابط آیین نامه ای رعایت می شود.

در صورتی که با این تعداد میلگرد مقطع مورد نظر جواب نداد می توانید یک میلگرد به هر طرف اضافه کنید و با اینکار نیز بند های آیین نامه ای رعایت می شوند اما اگر بخواهید تعداد بیشتری استفاده کنید باید چک کنید که max آن از 0.04 مساحت مقطع بیشتر نشود و فاصله آرماتور ها از یکدیگر کمتر از 4 سانتی متر نشود.

 

Confinement bars

در قسمت Confinement bars خاموت های مربوط به ستون ها معرفی میشوند البته این قسمت در طراحی هیچ تاثیری ندارد.ولی بهتر است خاموت ها به درستی تعریف شوند.

همگامی که اولین مقطع ساخته می شود از گزینه Add Copy Property استفاده می شود و باید اندازه و تعداد میلگرد های آن نسبت به مقطع مورد نظر تغییر کنند. با این روش می توانید هر چند تا مقطع که برای سازه مورد نظر لازم دارید را به نرم افزار معرفی کنید.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!

درباره ماکلاس هاموقعیتفروشگاه
error: Content is protected !!