کنترل قبل از آنالیز

هرگونه ارور و یا وارنینگ در نرم افزار ایتبس می تواند نتایج خروجی مدل ما را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین کنترل مدل ساخته شده در نرم افزار قبل از تحلیل و طراحی حایز اهمیت می باشد. بعد از ایجاد هندسه مدل در محیط نرم افزار و اختصاص پارامترهای مورد نیاز می بایست مدل ساخته شده را کنترل نمایید. ولی چگونه باید مدل خود را در ایتبس کنترل کنیم؟ در این مقاله سه تا از مهمترین کنترل هایی را که قبل از انجام تحلیل و طراحی می بایست انجام شود به شما معرفی می کنیم.

در ابتدا باید این نکته را متذکر شوم که این مقاله برای افراد مبتدی و یا مهندسان جوانی است که تازه طراحی ساختمان با ایتبس را شروع کرده اند. مهندسین با تجربه حتما با کنترل هایی که در ادامه اشاره خواهد شد آشنا هستند و با مطالعه این مقاله می توانند دانسته های خود را یک بار دیگر مرور کنند. برای اینکه نکاتی که در این مقاله بدان اشاره می شود در راستای دوره “جامع طراحی و محاسبات ساختمان” باشد از نرم افزار ایتبس ورژن 2016 استفاده خواهیم کرد.

کنترل اول: منوی مدل را چک کنید

بررسی منوی کنترل مدل (Check Model) یکی از کنترل هایی است که باید در نرم افزار ایتبس انجام دهید. کنترل هایی که شما از طریق این منو می توانید انجام دهید عبارتند از:

کنترل گره ها
کنترل قاب
کنترل پوسته ها
کنترل مش بندی و بارگذاری مدل

شما می توانید از طریق مسیر زیر همانطور که در شکل (1) نمایش داده شده است به کنترل های بالا دسترسی داشته باشید.

Analyze > Check model

شما می توانید با فعال سازی همه گزینه ها، کنترل ها را یک جا انجام دهید ولی پیشنهاد می کنم برای اینکه در زمان خودتان صرفه جویی کنید کنترل ها را جدا جدا انجام دهید.

شکل (1) منوی کنترل مدل

برای مثال شما می توانید با فعال سازی گزینه کنترل گره در ابتدا تمامی گره های مدل خود را چک کرده و هرگونه ارور و یا وارنینگ احتمالی را مشاهده کنید. در ادامه کنترل های مربوط به قاب، پوسته ها، مش بندی و بارگذاری مدل را جداگانه بررسی و هرگونه ارور و وارنینگ را مشخص نمایید. همچنین پیشنهاد می کنم در صورتی که در هر مرحله با ارور یا وارنینگ مواجه شدید در ابتدا آن را رفع کنید و بعد سراغ کنترل های بعدی بروید. در صورتی که در هر مرحله مطابق شکل (2) هیچگونه ارور و یا وارنینگ مشاهده نکردید می توانید کنترل بعدی را انجام دهید.

شکل (2) پنجره وارنینگ

این نکته را هنگام رفع ارورها و وارنینگ ها در نظر قرار بدهید

در صورتی که شما پیغام “Model has been checked. No warning messages were generated” را مشاهده نکردید، تعداد و مختصات بخش از مدل که دارای ارور است و شما باید آن را کنترل کنید نشان داده می شود. بعد از بستن پنحره ارورها و خطاها، عضوی از سازه که دارای خطای مدل سازی می باشد بصورت خودکار توسط نرم افزار ایتبس انتخاب شده و رنگ آن تغییر می کند. لطفا جایی کلیک نکنید! تنها کاری که شما باید در این مرحله انجام بدهید گروه بندی عضوها و المان هایی است که دارای خطای مدل سازی می باشند از طریق مسیر زیر این المان ها را گروه بندی کنید:

Assign>Assign to Group

گروه بندی این المان ها برای سهولت دسترسی به آن ها در مرحله اصلاح مدل می باشد. همچنین شما می توانید  اطلاعات مربوط به خطاها و وارنینگ ها را به راحتی با کپی کردن در داخل یک فایل متنی ذخیره کنید.

کنترل دوم: کنترل شرایط تکیه گاهی مدل

عدم تنظیم صحیح شرایط تکیه گاهی را می توان به عنوان یکی از اشتباهات رایج افراد مبتدی در مدل سازی با ایتبس معرفی نمود. در صورتی که شرایط تکیه گاهی مدل را در محیط نرم افزار صحیح وارد نکنید، مدل سازه شما دچار ناپایداری خواهد شد. بنابراین قبل از اینکه مدل خود را آنالیز کنید حتما شرایط تکیه گاهی آن را (مفصلی، گیردار و…) بررسی کنید. یکی از ارورهای شایع در این بخش خطاهای مرتبط با سختی منفی است که می تواند د منجر به ناپایداری سازه شما شود. از طریق منوی زیر می توانید نوع تکیه گاه سازه خود را انتخاب و به مدل اختصاص دهید.

Assign>Joint>Restraint

شکل (3) تنظیم شرایط تکیه گاهی مدل

کنترل سوم: لاگ آخرین آنالیز مدل را کنترل کنید

بعد از اینکه کنترل های مربوط به گره ها، قاب ها، پوسته ها، مش بندی، بارگذاری و تکیه گاه مدل را انجام دادید، ساختمان مدل سازی شده را یکبار آنالیز کرده و لاگ ها آن را جهت کنترل هرگونه ارور و یا وارنینگ بررسی کنید. از طریق مسیر زیر می توانید به لاگ های آخرین آنالیز ساختمان خود دسترسی داشته باشید. (مطابق شکل 4)

Analyze>Last Analysis Run Log

همچنین شما از طریق مسیر زیر می توانید از لاگ آنالیز خود پرینت بگیرید.

File>Show Input/Output Text Files

شکل (4) لاگ آخرین آنالیز مدل

در برخی مواقع شما ممکن است با پیغام عدم پایداری سازه که مربوط به سختی منفی می باشد مواجه می شوید. در صورتی که شما با پیغام ناپایداری سازه مواجه بشوید چه کار خواهید کرد؟ پیشنهاد می کنم برای اینکه خطاهای مربوط به ناپایداری سازه را رفع کنید مقاله “پیغام ناپایداری در ایتبس” را مطالعه کنید. شما می توانید کنترل های سه گانه بالا را تا زمانی که تمام ارورها و وارنینگ ها رفع شود انجام دهید.

حالا نوبت شماست!

شما چطور مدل را قبل از تحلیل و طراحی کنترل می کنید؟ آیا شما راهکاری را برای کنترل سریع تر مدل سازی می شناسید؟ خوشحال می شویم راهکار خودتون با ما به اشتراک بگذارید.

بدود دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

درباره ماکلاس هاموقعیتفروشگاه
error: Content is protected !!